Fizioterapie generala

Anatomia organismului este foarte complexa, iar sinergiile existente intre entitatile sale diferite sunt chiar mai multe. De aceea este atât de important sa descoperiti cauza simptomelor, mai degraba decât tratarea simptomelor care le sunt asociate. Fizioterapia se distinge prin aceasta abordare analitica a corpului uman.

Instrumentele fizioterapeutilor sunt foarte elaborate. Urmând evaluarea si analiza cauzelor si disfunctiilor care afecteaza oasele, articulatiile si nervii, fizioterapeutul va putea sa dezvolte un plan de tratament adaptat si personalizat, care va evolua in timp.

Pentru muschii, articulatiile, nervii!

Fizioterapeutul este, prin urmare, prima alegere pentru toate traumatismele musculo-scheletice, cum ar fi dureri de spate sau gât, leziuni musculare sau articulare, durere cronica, osteoartrita etc.

Daca problema dvs. a aparut treptat sau brusc, dupa o trauma sau este de origine necunoscuta, fizioterapeutul isi va stabili planul de tratament dupa efectuarea unei evaluari detaliate pe baza indicatie medicului specialist.

Mijloace de interventie in fizioterapie generala

Modalitatile utilizate in fizioterapie sunt multiple si adaptate fazei de vindecare a traumatismului, precum si obiectivele care trebuie atinse:

Scop: reducerea durerii

Durerea este adesea cauzata de o scadere a mobilitatii articulatiilor, care este apoi tratata prin tehnici avansate de terapie manuala, si anume prin mobilizari sau manipulari ale segmentului sau segmentelor in cauza .

O sinergie deficitara sau dezechilibrul muscular pot provoca, de asemenea, durere in timpul miscarii articulatiei afectate.

Intervenim asupra acestor probleme prin diverse tehnici, cum ar fi activarea, controlul, relaxarea si reeducarea schemei de miscare al muschilor din jurul acestei articulatii. Multe alte tehnici manuale vor fi practicate pentru a face miscarea cât mai lina si mai putin dureroasa.

Durerea poate fi prezenta si datorita inflamatiei si tensiunii musculare. in acest caz, ultrasunetele si crioterapia (gheata / frig) vor ajuta la reducerea inflamatiei.

In ceea ce o priveste, utilizarea curentului electric (T.E.N.S., curentul interferential) actioneaza direct asupra durerii. in plus, caldura si anumiti curenie electrice sunt menite sa reduca tensiunea musculara si sa creasca aportul de sânge pentru a favoriza vindecarea.

In cele din urma, tehnicile de tesut moale (frictiuni, masaj, presiune) sunt folosite pentru a relaxa muschii.

OBIECTIV: CÂSTIGAREA MOBILITATII

Fizioterapeutul va restabili mobilitatea cu ajutorul intinderiilor musculare, mobilizarilor articulare sau, atunci când conditia o cere, folosind aparatura specifica.

OBIECTIV: IMBUNATATIREA DINAMICII MUSCULARE

Muschii trebuie sa aiba nu numai o forta normala, ci si sa lucreze bine impreuna (in sinergie). Fizioterapeutii sunt specialisti in tulburarile de miscare. Exercitiile de intarire, control, stabilizare, proprioceptie si corectie posturala vor fi utilizate

In plus fata de exercitii, fizioterapeutul dumneavoastra va fi capabil sa aplice taping/ bandaj pentru a facilita sau inhiba contractia musculara muscular.

OBIECTIV: PREVENIREA

In fizioterapie se utilizeaza acum mai multe tipuri de taping/bandaj; acestea sunt alese in functie de scopul dorit:

Captarea neuro-proprioceptiva este utilizata pentru a facilita, inhiba sau stimula un grup muscular tinta. Acest lucru va permite libertarea de miscare articulara pe tot timpul tratamentului.

Veti putea sa va continuati activitatile si sa va practicati sportul in timp ce veti fi urmat in fizioterapie.

Tapingul compresiv reduce edemul si accelereaza recuperarea.
Tapingul de stabilizare permite practicarea sportului in siguranta pana la vindecarea definitiva a traumatismului

In plus, continuarea anumitor exercitii va va oferi protectia necesara pentru a evita eventualele recidive.

Corectarea ergonomiei acasa, la locul de munca si in masina este esentiala pentru a pune capat problemei si a impiedica recidiva acesteia.